OLIVER SVENDSEN SKRIVER DANSK MOTORSPORTSHISTORIE MED WORLDSSP-300 WILDCARD.

I en fantastisk begivenhed for dansk motorsport bliver Oliver Svendsen den første danske kører, der deltager i det prestigefyldte WorldSSP300-mesterskab! 

Den 19.-21. juli sætter han sig på sin KTM racer til fjerde afdeling af World SuperSport 300 mesterskabet på banen Autodrom Most i Tjekkiet. 

Den talentfulde 20-årige automekanikerlærling fra Låsby har haft en formidabel sæson i den tyske IDM-serie for Team Freudenberg KTM, hvor han har sikret sig fem podieplaceringer i de første seks løb og beviste sin styrke på banen Most i Tjekkiet, hvor han i sidste IDM-afdeling kørte sig til en imponerende 3. og 4. plads i et stærkt felt med b.la. seks VM-kørere. 

Hans imponerende resultater har fanget opmærksomheden i WorldSSP300-feltet, og nu er han klar til at tage springet til den internationale scene.

Klar til udfordringen

"Jeg er fuldt ud bevidst om, at det bliver en enorm udfordring," udtaler Oliver Svendsen. "Men jeg er fast besluttet på at yde mit absolut bedste for at opnå et fremragende resultat og præsentere  Danmark." Han fortsætter: "De seneste par uger har budt på intens indsats for at sikre wildcard til VM-afdelingen på Most. 

Den fantastiske støtte fra mit team, sponsorer, familie og venner har gjort alt muligt, og jeg er dybt taknemmelig for muligheden for at repræsentere både Team Freudenberg og Danmark på den internationale scene."

Olivers ambitioner stopper dog ikke ved WorldSSP300-debuten. 

Han er fast besluttet på at skrive yderligere dansk motorsportshistorie ved at blive den første dansker, der vinder det samlede IDM SSP300 mesterskab. 

I øjeblikket indtager han en imponerende 2. plads i serien, blot tre point efter den førende hollænder Jeffrey Buis, som også holder en 5. plads i WorldSSP300-mesterskabet.

"Olivers udvikling i løbet af sæsonen har været imponerende” udtaler Team Freudenberg. "Det kræver mere end blot hurtighed at lykkes - man skal også køre med kløgt. Oliver har bevist begge dele i 2024-sæsonen, og derfor er Wildcard til World SuperSport 300 på Most fuldt fortjent."

En karriere fyldt med ambitioner

Svendsens karriere startede som 12-årig i Road Racing. Han startede sin internationale karriere som 15-årig i det hollandske Yamaha R3-serie og kulminerede med en dansk mesterskabstitel i SuperSport 600 i 2022.

Støt og følg Oliver Svendsen på hans vej mod succes:

(3) Facebook